Culinair & Wijnen

TRUFFELS

Truffels zijn één van de meest gewaardeerde producten in de Frans-Italiaanse keuken. De Aude is een truffelstreek bij uitstek waar vooral de zwarte truffel wordt gevonden, verkocht en verwerkt in heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. De jaarlijkse opening van het truffelseizoen in november gaat gepaard met heel wat festiviteiten in de dorpjes en steden. Het is een heerlijke tijd om de streek te bezoeken, truffels te kopen en te gebruiken in eigen gerechtjes. Of om op restaurant te gaan want de chef-koks presenteren dan een speciaal truffel-menu.

WIJN UIT DE LANGUEDOC-ROUSSILLON, FRANKRIJK

In het zuidoostelijke kustgebied van Frankrijk, tussen de Spaanse grens en Nîmes, liggen de uitgestrekte wijngaarden van de Languedoc-Roussillon. Het productiegebied is enorm: het beslaat meer dan 214.000 hectaren. Van oudsher levert de regio grote hoeveelheden (voornamelijk rode) Vin de Table, tafelwijn die voor dagelijkse consumptie bedoeld is. Daarnaast wordt er veel Vin de Pays in de regio gemaakt, die gelabeld wordt als Vin de Pays d’Oc. Deze landwijnen zijn zeer betaalbaar en van redelijke kwaliteit. Ongeveer 10% van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon heeft een appellation.

GASTRONOMIE & WIJN

Gelegen tussen de bergen en de kust en rijk aan garrigue (wilde kruiden), bossen, velden en wijngaarden biedt de Aude u dus ook een ruim palet van kwaliteitsvolle producten aan.
De wekelijkse lokale markten zijn een lust voor het oog, alsook de bekende hallen in de steden van Narbonne en Carcassonne waar u dagelijks uw voorraad verse producten kan inslaan. Of doe zoals ‘les habitants’, koop uw eetwaar en installeer u aan de barretjes waar ze uw middagmaal klaarmaken à la plancha.

Adressen alsook een gastronomische brochure vindt u terug op de site:

Audetourisme